Slamp

Slamp
Ne možemo pronaći proizvode koji odgovaraju odabiru.
Slamp

SLAMP – RUČNO RADENA POEZIJA IZ ITALIJE

Svaki komad je jedinstven: ovo su svjetla iz SLAMP. Ali oni su jedinstveni ne samo zato što zahtijevaju od dizajnera da "uprlja ruke" i ne reproduciraju sve iz 3D datoteke. Komadi su jedinstveni i po tome što su osebujni, upečatljivi i razigrani predmeti opremanja. Od 1994. renomirani dizajneri i arhitekti smišljaju, kroje i oblikuju dekorativna dizajnerska svjetla od visokokvalitetnih, ponešto patentiranih materijala.

Ukrasna svjetla puna gracioznosti: serija SLAMP

Dizajneri tvrtke Slamp

Marc Sadler

Marc Sadler

Građanin svijeta: Francuz Marc Sadler rođen u Austriji sada živi u prijestolnici mode Milanu i bio je jedan od prvih sveučilišnih diplomanata industrijske estetike na École Nationale Supérieure des Arts Décoratifs (EnsAD) u Parizu.

Posebnost četverostrukog dobitnika Zlatnog kompasa Udruženja za industrijski dizajn (ADI) je kontinuirana inovativna obrada visokokvalitetne plastike, što dolazi do izražaja u svakom njegovom složenom, razigranom dizajnerskom radu.

Izuzetan dodatak: Ručno oblikovano sjenilo od prozirnog polimera na Lafleuru ima oblik cvjetne čaške.

Poetična dinamika: Accordéonovo dvoslojno plastično sjenilo raspršuje svjetlost u prostoriju.

Adriano Rachele

Istraživač i programer: Adriano Rachele je profesionalac iz tehničkog odjela SLAMP. Ipak, njegovi su radovi pompozni, razigrani i ekstravagantni – imaju vlastitu poeziju i emociju koja daleko nadilazi formu.

Nakon što je 2007. diplomirao produkt dizajn, 2010. prepoznat je kao mladi talent u talijanskom dizajnu te mu je 2012. za svoju svjetiljku Veli dodijeljena nagrada Red Dot Design Award.

Adriano Rachele

Glamurozni vrhunski izgled: Mida impresionira u elegantnim hodnicima svojim elementima inspiriranim dragim kamenjem cabochon.

Čista lakoća: Veli očarava finim konturama lisnatih elemenata i živahnim izgledom.

Nigel Coates

Nigel Coates

Od završnog rada ravno u arhitektonski posao: Nigel Coates postao je velikan u dizajnu i filozofiji projekta odmah nakon studija arhitekture. Nije ni čudo jer njegova djela karakteriziraju strast, ironija i instinkt.

Osim brojnih zgrada, interijera i izložbi, dizajnirao je širok izbor namještaja i rasvjete. Neka djela su dio zbirki raznih muzeja kao što su: b. Victoria & Albert Museum u Londonu.

Veličanstvena raskoš: detaljan dizajn Fiorella u sjajnom Goldflexu® podsjeća na rasvjetu iz baroknih vremena.

Reinterpretirana klasika: Lillibet je moderan luster izrađen od sjajnog Copperflexa® i 56 visokokvalitetnih Schöler kristala.

Lorenza Bozzoli

Diplomirana umjetnica: Lorenza Bozzoli diplomirala je na Accademia di Belle Arti di Brera u Milanu 80-ih prije nego što je privukla pažnju brojnim izložbama u području industrijskog dizajna.

Osim funkcionalnih predmeta kao što su b. Stolicu Fedron, koja je dobila Europsku nagradu za izvrstan održivi dizajn, ona stvara fantastična svjetla u vlastitom studiju u Milanu iu suradnji sa SLAMP-om.

Lorenza Bozzoli

Moderna umjetnost: La Lollo se predstavlja kao impresivna luksuzna svjetiljka s različito dizajniranim cijevima.

Besprijekorno lijepa: bijela kugla Atmosfere nalazi se poput kugle na sjajnoj metalnoj podlozi.

Stefano Papi

Stefano Papi

Planer i vizionar: Stefano Papi osvojio je nagradu Aprilia Design Prize 2002. s konceptom futurističkog skutera. Kvalificirani projektant od 2005. godine pridonosi optimizaciji proizvodnih procesa i realizaciji koncepata i izložbi u SLAMP-u.

Njegov dizajn rasvjete naglašava prostor, funkcionalan je u smislu planiranja i s futurističkim dodirom.

Naglasak u boji dizajna: Goccia Di Luce fascinira raznim trendi i ludim varijacijama boja.

Moderna izjava: u elegantnoj crnoj boji, Goccia Di Luce postaje elegantan rasvjetni objekt za npr. b. minimalistički prostori.

Kreativni doprinos većoj održivosti

Za Slamp održivi rad znači učinkovito korištenje svih resursa unutar projekta za stvaranje dodane vrijednosti. Za proizvodnju svjetiljki, talijanska tvrtka koristi tehnopolimere koji se mogu reciklirati koji su hladno rezani i ručno sastavljeni kako bi se stvorila svjetiljka. Slamp u svom održivom proizvodnom pogonu opremljenom solarnim sustavima usklađuje kreativni ciklus prema posebnom eko-sporazumu. 

Moto je: “Ništa nije uništeno, sve je transformirano.” Talijanski proizvođač rasvjete već je stvorio dodanu vrijednost za 18 milijuna bumbara u obliku ukupno 140.000 novih domova. U suradnji s partnerskom tvrtkom, prerađivački otpad od proizvodnje lampi prerađen je u štapiće za insekte. Izbjegavanje otpada i doprinos boljoj ekološkoj ravnoteži mogli bi se implementirati u jednom potezu.

O Slamp

Zemlja podrijetla: Italija
Godina osnivanja: 1994
Osnivač: Roberto Ziliani

Adresa
SLAMP S.P.A.
VIA VACCARECCIA, 14
00071 POMEZIA (RIM), ITALIJA